За останній тиждень на Вінниччині зафіксовано 307 випадків кору. Вакцина є

Сьогодні, в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації відбулась прес-конференція щодо епідемічної ситуації із захворюваності на кір в області. Про ситуацію, яка склалась детально розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту Тетяна Бондаренко.

Так, посадовець повідомила, що з початку 2019 року в області зареєстровано 524 випадки кору, в тому числі 288 (55%) випадків серед дітей. Загалом госпіталізовано 355 осіб, із них 184 дитини. За останній тиждень зареєстровано 307 випадків кору, із них 171 дитина (56%). Таким чином зростає частка дорослих людей, які захворіли.

Серед дітей найвищий рівень захворюваності дітей віком до 1-го року, на II місці - підлітки 15-17 років. Крім того, зареєстровані чисельні випадки ускладнень від кору, на першому місці - пневмонії, зареєстровані випадки корового енцефаліту.

«Нажаль, на цьому тижні зареєстровано випадок смерті дитини віком 8 місяців, яка по віку не була вакцинована. Дитина протягом двох тижнів перебувала у обласному стаціонарі в реанімаційному відділені та отримувала все необхідне лікування. У дитини була вроджена вада легень і на цьому фоні вона захворіла на кір від матері. Кір дав дуже важкі ускладнення, а саме пневмонію, і дитину врятувати не змогли. На даний час в реанімаційному відділені знаходиться ще двоє дітей у важкому стані, але динаміка лікування вже є позитивною. Тому я хочу в черговий раз наголосити, що єдиний шлях зупинити кір – це вакцинація», - зазначила Тетяна Бондаренко.

В цілому випадки захворювання кором реєструвались в 28 адміністративних територіях області за виключенням Мурованокуриловецького району. В лікувально-профілактичних закладах області продовжується робота по імунізації дитячого населення проти кору.

За підсумками 2018 року рівень охоплення вакцинацією дітей в 1 рік - 92,5%, в 6 років - 90,2%. За останній тиждень з числа дорослих вакциновано 171 особу.

Станом на 10 січня в лікувально-профілактичних закладах області у залишку було 20 тис. 100 доз вакцини КПК. 15 січня в область поставлено МОЗ України ще 16 тис. 600 доз вакцини. Таким чином область на 100% забезпечена вакцинами як для дітей, так і для дорослих.



Переглядів: 2422
Поширень: 0

Останні новини