Цьогоріч на Вінниччині з’явиться ще 12 «Прозорих офісів»

Вінниччина займає лідируючі позиції серед регіонів України за кількістю адміністративних послуг, наданих через ЦНАП. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко. Область займає перше місце за кількістю адміністративних послуг на 1 тисячу наявного населення та друге місце в державі за кількістю наданих послуг. Свідченням цьому є той факт, що протягом 2018 року через ЦНАПи області суб’єктам звернення надано понад 1,4 млн. адміністративних та інших послуг. Також Андрій Гижко повідомив,  що в поточному році планують утворити ЦНАПи ще 12 ОТГ.

Реформування системи надання адміністративних послуг характеризується постійно зростаючою позитивною динамікою. Так, у порівнянні з 2014 роком кількість ЦНАПів зросла в 1,4 рази, а кількість видів послуг, які надаються у ЦНАП в 1,5 рази і їх перелік постійно розширюється.

«Сьогодні в області діють 35 Центрів надання адміністративних послуг та 9 їх територіальних відділень, в т.ч. 6 – в ОТГ. Від надання адміністративних послуг у 2018 році до місцевих бюджетів надійшли кошти в сумі майже 98 млн. грн., що на 17,5 % більше ніж у 2017 році», - підкреслив Андрій Гижко.

Так, з травня 2018 року запроваджено надання 76 видів адміністративних послуг самою обласною державною адміністрацією та її структурними підрозділами через «Прозорий офіс» Вінницької міської ради. В середньому у ЦНАПах районного значення надається 122 види адміністративних послуг.

«Постійно зростає попит на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІD-карти та закордонного паспорту. І наразі цю послугу можливо отримати вже в 9 ЦНАПах області. Зокрема: в містах Вінниця, Жмеринка, Козятин, ЦНАПах Барської райдержадміністрації, Калинівської та Немирівської міських ОТГ, Якушинецькій та Джулинській сільській ОТГ, а також Агрономічній сільській раді. Нажаль, найменше видів послуг надається у ЦНАП: при Теплицькій та Оратівській РДА – 90 та 91 вид відповідно. Також, через ці ЦНАПи не забезпечується надання усіх видів послуг райдержадміністрацій, надання яких передбачено Переліком адміністративних послуг органів виконавчої влади, який затверджено Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг. Тому переконаний, що зазначене питання має не просто ввійти як доручення до виконання за підсумками колегії, але повинно бути пріоритетом в кожного голови адміністрації», - зауважив посадовець.

Крім того, в рамках реалізації україно-швейцарського проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)» наша область отримала 4 мобільні кейси-офіси для надання адміністративних послуг ЦНАП Немирівського, Погребищенського, Тростянецького районів та м. Віннниці. Це сьогодні дає можливість забезпечити отримання всіх адміністративних послуг для маломобільних груп людей, інвалідів, одиноких і престарілих жителів, коли безпосередньо до них може виїхати адміністратор із таким кейс-офісом та дистанційно через захищені канали зв’язку Інтернет оформити документи.

Наразі, також розроблено Регіональний портал адміністративних та публічних послуг Вінницької області, що дає змогу покращити якість надання адміністративних послуг за рахунок запровадження автоматизованої системи роботи у всіх ЦНАП області.

Андрій Гижко повідомив, що в поточному році планують утворити ЦНАПи ще 12 ОТГ (Бабчинецька, Барська, Гніванська, Дашівська, Джулинська, Козятинська, Краснопільська, Лука-Мелешківська, Мельниківська, Студенянська, Томашпільська, Турбівська).

«Я глибоко переконаний, що завдання органів влади, особливо це необхідно враховувати ОТГ – Центри адмінпослуг мають відповідати вимогам доступності, прозорості, забезпечувати належні умови для відвідувачів і працівників», - зазначив Андрій Гижко




Переглядів: 2500
Поширень: 0

Останні новини