Близько тисячі послуг надали представники Муніципальної служби супроводу осіб з інвалідністю по зору I групи за сім місяців роботи

З липня 2018 року У Вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послу) міста Вінниці розпочала працювати Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору I групи. Її працівники безкоштовно супроводжують людей до медичних установ, супермаркетів, ринків, органів державної влади та місцевого самоврядування, бібліотек тощо. За сім місяців ця послуга була надана майже тисячу разів. 

Щоб отримати послугу, одержувачу або його законному представнику потрібно звернутись до департаменту соціальної політики міської ради за місцем проживання з наступними документами: заява, форма якої затверджена Мінсоцполітики в установленому порядку, копія паспорта (з подальшим пред’явленням оригіналу), копія довідки МСЕК з встановленням групи інвалідності по зору (з подальшим пред’явленням оригіналу). Також можна зателефонувати за номером т. 67-07-44. Супровід замовляється за 24 години до надання послуги.

«У 2018 році (з липня) Службою супроводу було надано 751 послуга. За січень 2019 року – 237. Послуги надають 2 соціальні робітники», – розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Наталія Паламарчук.

Переважне право на цю послугу має людина, яка замовляє супровід до медичної установи. Під час оформлення замовлення одержувач має повідомити диспетчеру своє прізвище, ім’я та по-батькові, свою фактичну адресу, під’їзд, поверх (у випадку проживання у багатоповерховому будинку), код (за наявності кодового замка на дверях у під’їзд), контактний номер телефону та об’єкт, до якого необхідно здійснити супровід. 

Службою супроводу людина може скористатись незалежно від того, чи надаються їй послуги соціальним робітником, чи є рідні  та незалежно від рівня доходу  особи. Якщо особа має інвалідність по зору I групи, то у службі супроводу їй ніхто не відмовить.



Переглядів: 1872
Поширень: 0

Останні новини