Перші офіційні змагання зі спідкубінгу пройшли у Вінниці

Цей інтелектуальний вид спорту розвиває не лише пам'ять, увагу та спритність рук. А ще - це захоплення, яке є альтернативою шкідливим звичкам і пропагує здоровий спосіб життя. Турнір зі швидкісного складання кубика Рубіка провели у нашому місті.

Розгадати механічну головоломку визвались сімдесят фанів іграшки з різних куточків України. Змагались в ліцеї №7.

Попри те, що зібрати хитромудрий кубик може кожен охочий, без гарної логіки тут не обійтись, переконують організатори змагань.

«Є багато алгоритмів складання Рубіка. Вони залежать від стадії освоєння цієї гри: на осліп, однією рукою, ногами. Це така дисципліна, коли учасникам дають алгоритм і вони мають за годину дати рішення на аркуші паперу», - розповідає учасник змаганнь зі спідкубінгу Дмитро Рижко.

Наймолодшому учаснику 8 років, старшому – 45. Усі на рівних складали кубик на швидкість. Головна умова: встигнути за лічені секунди підкорити  головоломку.

Цьогорічний чемпіон інтелектуального спорту впорався за час трохи більше 7-ми секунд. На останок логічних змагань, учасники склали із кубиків тризуб.

За менш, ніж пів століття головоломка здобула неабияку популярність у світі. В цієї всесвітньо відомої «розумної» іграшки 43252003274489856000 можливих комбінацій і лише 1 правильна.


Теги: змагання

Переглядів: 4493
Поширень: 0

Останні новини