Вінницькі студенти створили понад 4 тисячі "ангелів пам'яті"

Вирізають паперових янголят, щоб вшанувати Небесну Сотню. В такий спосіб учні Вінницького професійно-технічного училища №1 готуються до п’ятої річниці пам’яті загиблих на Майдані.

Поза стінами навчальних аудиторій, майже тридцять хлопців та дівчат долучились до всеукраїнської акції «Ангели пам’яті». Озброївшись ножицями, папером, шаблонами та олівцями, вирізали фігурки охоронців. В скорботні дні пам’яті про розстріляних на Майдані українців, а саме 18 лютого, фігурки розвішають на гіллі дерев, що на Площі Героїв Небесної Сотні. Молодь переконує - це обов’язок кожного українця: пам’ятати, яку ціну заплатили патріоти за любов до своєї Батьківщини.

Прикрасити янголами всю Україну на знак вшанування пам’яті про Небесну Сотню вінничан закликають місцеві волонтери: «Янголи символізують наших полеглих Героїв Майдану і героїв Війни. Долучившись до акції, кожен зможе подарувати частинку себе, доторкнувшись серцем до створення янголів. Особливо, ми закликаємо молодь та дітей. Аби навчити їх пам’ятати, шанувати та розуміти - за їхнє майбутнє боролися та гинули світлі люди, патріоти. Тож запрошуємо усіх небайдужих створити свого ангела миру та пам’яті», - розповідає координатор всеукраїнської акції у Вінниці, волонтерка Тетяна Власюк.

Нагадаємо: тиха акція відбудеться 18 лютого об 11:00 на Площі Небесної Сотні у Вінниці.

(фото зі сторінки ФБ Тетяни Власюк)



Переглядів: 5093
Поширень: 0

Останні новини