За продаж підсніжників передбачений штраф до 1700 грн

Першого березня Муніципальна поліція разом з працівниками державної екологічної інспекції у Вінницькій області, патрульною поліцією та громадськими екологічними організаціями розпочне перевірки по вулицях та ринках міста для виявлення незаконного продажу ранніх червонокнижних рослин.

З настанням весни починається стихійна торгівля весняними первоцвітами. Працівники Муніципальної поліції разом з екологами звертаються до вінничан, аби вони не рвали квіти, оскільки вони занесені до Червоної книги. Також вони просять не купувати ці рослини, адже цим вони стимулюють їх знищення. 

«З 1 по 22 березня на території Вінницької об’єднаної територіальної громади відбуватиметься операція «Первоцвіт». Створено робочу групу, яка патрулюватиме вулиці та ринки міста і виявлятиме порушників, які торгують ранніми червонокнижними квітами. Це щорічна операція, і минулого року Муніципальною поліцією було складено  дев’ять адміністративних протоколів», – зазначив начальник КП «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.  

У статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено: «За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією. 

Крім того, за один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки  передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Повідомляти про продаж червонокнижних квітів можна до Вінницького міського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області за тел. 102,  відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60, в Ситуаційний центр: 067-4-102-101.



Переглядів: 6394
Поширень: 0

Останні новини