Фільмотерапія проти дитячого булінгу

Юним вінничанам провели спільний перегляд художнього фільму про цькування в дитячому середовищі.

Глибокий драматичний фільм «Опудало» показали 20-ти учасникам психологічного тренінгу «Стоп – боулінг!». Спільний перегляд для дітей різного віку влаштували волонтери та психологи.

«Ми обрали цей фільм спільно із знавцями людської душі. Разом з психологами та учасниками після сеансу ми обговорили те, що і чому відбувалось у фільмі. Так, широко, на прикладі кіногероїв, розкрили питання цькування однолітків. Адже все частіше в школах та в дитячих компаніях звучить слово «булінг». У перекладі з англійської воно означає знущання, цькування і залякування», - розповідає організаторка фільмотерапії Діана Мороз. «Чим спричинена жорстокість дітей, що робити, якщо стається подібна ситуація, як реагувати, до кого звертатись та інші питання діти мали можливість обговорити  отримати поради і рекомендації фахівця», - додає Діана.

За статистикою у світі кожна 2-га дитина стикається з травлею в школі та соцмережах, але часто чада приховують це від своїх батьків.

«Взагалі тема важлива, завжди актуальна. Було б доречно проводити зустрічі з психологом у школах, в конкретних класах, щоб виявляти чи попереджати проблеми стосунків між дітьми і не тільки між дітьми», - зазначає учасник тренінгу, практичний психолог Олександр Мороз.

Організатори тренінгу порівнювали сюжети з реальним життям, робили висновки, пропонували свої варіанти розвитку подій.

«Сеанс проведення фільмотерапії для діток — можливість показати їм життя дітей, що страждають від булінгу, та дії активних агресорів, виявити причини такої поведінки, навчитись протистояти та захищати себе та інших», - продовжує Діана Мороз.

Такі методи боротьби із дитячою агресією щодо своїх однолітків організатори обіцяють практикувати й надалі.


Теги: кіно діти

Переглядів: 4855
Поширень: 0

Останні новини