На Іллінеччині після капремонту відкрили Будинок культури

2 квітня у с. Василівка відкрився  оновлений  заклад  - сільський будинок культури. На урочистий захід зібрались мешканці Василівки, сусідніх населених пунктів громади.

Майже два роки  громада  вкладала кошти в ремонт та оновлення  сільського клубу,  приміщення  якого  не ремонтувалось  з минулого століття.  У селі є  творчий колектив  художньої самодіяльності,  проводяться громадські збори та  слухання, але  зібрання проходили у невеличкому фойє клубу.  Відтепер, жителі села отримали  сучасний  будинок культури із світлими кімнатами та великою залою для зібрань.

«Минулого року замінили вікна, двері,  відремонтували покрівлю, утеплили фасад  та закупили  новий  опалювальний котел. Ми вдячні уродженцю нашого села – це Віктор Сандул, директор ФГ « Агро-1» за підтримку.  За спонсорські кошти, а це більше 2 млн грн ,  ми перепланували приміщення  і зробили велику глядацьку залу, купили нові меблі.  У будинку культури с. Василівка працюють  гуртки дитячої тврчості та мультимедійна біблотека, де є ігрова зала та комп’ютери, техніка для копіювання і сканування.  Єдина  проблема – у нас поки  немає швидкісного інтернету, але найближчим часом – буде,  вже  ведемо  перемовини із постачальником», - повідомив  в.о. старости с. Василівка Петро  Гринчук.

Мультимедійна бібліотека-філія  почала працювати вже в другому селі  Іллінецької ОТГ.  Нещодавно таку ж  сучасну  бібліотеку була відкрито у с. Павлівка.  Як повідомив голова громади – Володимир Ящук,  такі ж філії готуються до відкриття у  селах Тягун та Жадани, що входять до складу  Іллінецької ОТГ.

«В цілому, близько 4 млн грн коштів вкладено у будинок культури с. Василівка. Ми розпочали із оновлення бібліотек, як культурного центру села і не помилились. Люди задоволені, спілкуються, дякують, адже все сучасно -  меблі, приміщення, техніка.  У такому напрямку будемо рухатись далі – встановимо енергоефективні котли, допоможемо з ремонтами, забезпечимо технікою. Це новий стиль, нова якість життя  і послуг -  вдала ідея  завжди об’єднує людей»,-  прокоментував подію  Володимир Ящук, голова Іллінецької ОТГ.

Під час заходу   в.о. старости  с. Василівки Петро Гринчук  прозвітував мешканцям, поділився здобутками та планами громади.

«Ми продовжимо відбудову території, ремонти та благоустрій. Найближчі плани – це реконструкція  дитячого садочка, який знаходиться у великому приміщенні та поєднання його із сільською ЗОШ. Так ми зекономимо кошти на утримання бюджетних установ  за рахунок  термомодернізації та оптимального використання приміщень.  У нас є досвід, тож будуть і нові успіхи», - зауважив  Петро Гринчук.

Учасники заходу висловили впевненість, що оновлений  заклад стане  творчим, інформаційним  та  культурним осередком  для всіх мешканців громади.



Переглядів: 4660
Поширень: 0

Останні новини