У Вінниці презентували Міжнародний соціальний проект «Книга добра»

3 квітня у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбулася презентація літературно-художнього видання «КНИГА ДОБРА» (упорядники В. Плахта, Л. Боднарчук) у рамках Міжнародного соціального проекту.

«КНИГА ДОБРА» – унікальний проект, ініціатор якого БО «Благодійний фонд «Чисті серцем». Стартував проект у лютому 2017 року за підтримки Міністерства закордонних справ України (в особі Міністра Павла Клімкіна), Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини, народного депутата і письменниці Марії Матіос та з благословення, нині покійного, Його Преосвященства Любомира Гузара. Також учасниками виступили волонтери, журналісти та митці, проте головні її творці – більше трьохсот тисяч дітей, які поділилися добром з усією країною, усім світом. 

 «Книга добра» унікальна як за виконанням, так і за наповненням. Вона містить 100 реальних історій про добро в різних його проявах. Писали історії українці, при чому конкуренція на розміщення в даному видані була велика. 50 творчих робіт обрали з-понад трьох тисяч історій. Відбором займалася спеціальна літературна комісія. Авторами ж ілюстрацій до обраних художніх творів стали школярі. Історії, що не ввійшли до книги, розміщені на сайті knyga-dobra.blogspot.com та на сторінці – «Книга Добра» у Facebook.

Книгу виготовляли у майстернях Центру української культури у м.Таллінн (Естонія). Її друкували на спеціальному папері, що зберігається більше тисячі років. Папір виготовляли з бавовни і сушених трав. На кожну сторінку створили окреме кліше, де вивели історії про добро каліграфічним почерком.

Виготовлено 100 ексклюзивних екземплярів «Книги Добра» (на черпаному папері) та 10 000 примірників друкованих книг. З них 25 унікальних книг разом із друкованими копіями – для презентації в обласних центрах України та передачі бібліотекам і загальноосвітнім школам.

Перший примірник «Книги добра» було урочисто передано у Національну бібліотеку України ім. Вернадського.

За участю дітей з різних областей України, в межах реалізації Міжнародного соціального проекту, літературно-художнє видання «Книга Добра» було презентовано і передано вбібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії, Національну бібліотеку Ватикану (Італія), Олександріївську бібліотеку (Єгипет), а також книгозбірням Туреччини, Литви, Латвії, Естонії та Румунії.

«Книга Добра» є джерелом інформації про людяність, щирість та добро у повсякденному житті.Вона вселяє віру у мирне майбутнє, надихає на перемоги у добрих починаннях та показує всьому світу Україну з її великим чистим серцем і добрими людьми.

У презентації взяли участь представники влади, місцевого самоврядування тапредставники районних відділів освіти Вінницької області разом з активними і талановитими дітьми. Зокрема Почесний консул Угорщини у Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василь Вишиванюк, депутат Верховної Ради України Сергій Кудлаєнко, голова постійної комісії з питань культури, освіти, сімї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, голова правління «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський та директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва Лариса Сеник.

Модератором виступила Валентина Вельган, голова відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» у Шаргородському районі.

На заході звучали розповіді дітей, які брали участь у презентації та передачі «Книги добра» в різні країни світу та було представлено відеоролики про їх подорожі.

В свою чергу Анатолій Слівінський презентував «Сторінки добра», створені для кожного району Вінницької області та розміщені у соціальній мережі Facebook. На таких сторінках діти зможуть опублікувати свої розповіді про добрі вчинки та малюнки про добро.



Переглядів: 5512
Поширень: 0

Останні новини