Перший інклюзивно-ресурсний центр у Вінниці переїхав у нове приміщення

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Це - перший інклюзивно-ресурсний центр у Вінниці. Тут діткам з особливими освітніми потребами допомагають реалізувати себе. Створили центр минулої восени, а нещодавно він переїхав у нове приміщення. Сьогодні познайомився з колективом: це дійсно люди, які готові вкладати душу і серце у кожну дитину.

Після проведеної реконструкції у закладі яскраво і затишно. Для дітей – сучасне обладнання, комфортні умови і головне: професійна допомога педагогів – психологів, логопедів, дефектологів. Для родин, які виховують діток з особливими освітніми потребами, - це відчутна підтримка.

І ми бачимо, що на це є запит. Перші такі класи у Вінниці ми створили ще у 2015 році у 10-ій та 6-ій школах . На сьогодні кількість інклюзивних груп та класів зросла майже в 4 рази. У дітей з’явився шанс навчатися разом з однолітками. Адже мета інклюзії – створити рівні можливості для усіх - незалежно від особливостей фізичного, розумового розвитку або соціального становища. І це має бути нормою нашого життя", - написав Сергій Моргунов.




Переглядів: 6958
Поширень: 1

Останні новини