Нове сузір'я вінницького рок-н-ролу зійшло у "Підкові"

12 квітня на передодні Всесвітнього Дня рок-н-ролу в Соціально-культурному волонтерському центі "Блокпост#Підкова" пройшла церемонія вручення символічних відзнак легендарним особистостям музичної спільноти нашого міста.

Настрій події завдали музики гурту "Graffiti Music Group", які пройшлися по відомим рок стандартам. Цей колектив існує вже два десятиліття і за цей час в ньому брали участь більше двох десятків справжніх професіоналів своєї справи. Незмінним у складі залишався лише його засновник  гітарист Олег Асєєв. Саме він отримав першу зірку-посвідчення учасника Віртуальної Зали Вінницького  Rock-n-roll цього року. А підтримували його своєю губною гармонікою Ігор Мисак, барабанщик Олександр Больменко, гітарист Андрій Ремовський, басист Олександр Українець та вокаліст В'ячеслав Демченко.

Другими вийшли на сцену гурт "Тіні Забутих Предків", в більшості яких знавці впізнали музикантів з гурту "Краски" Володимира Малініна (гітара, вокал), Євгена Вайна (клавішні), Павла Лашакова (в цьому виступі гітара та вокал) та ще одного зіркового номінанта другого Президента Вінницького рок-клубу Андрія "Зиря" Зирянова. Допомагали їм Веніамін Вайн на бас-гитарі та легенда барабанного цеху міста Валерій "Лимон" Іщук на перкусії. Крім пісень з власного репертуару була зіграна композиція вінницького гурту "Зімбабве".

Добрі напутні слова сказав присутнім народний депутат України Сергій Кудлаєнко і запросив на сцену перших лауреатів нової номінація "Золотий Пендель" Сергія Асафатова та Сергія Яцюри учасників фіналу телепроекту Х-фактор "JAZZFORACAT". Дует знайшов не аби який відгук у серцях глядачів і музиканти заспівали ще кілька композицій на біс.

Далі на сцену вийшли гурт "Кольорові Сни" - гітарист та вокаліст Михайло Шемет, ще один гітарист Олексій Вовченко, барабанщик Олексій Рибалка та басист Вадим Гончарук. Останній раз в такому складі вони грали в 1999 році. Тоді це був перший (!) та чи не єдиний вінницький гурт, який писав та виконував пісні в рок-стилі українською мовою. Комбек виявився вдалим як в ностальгічному плані так і в емоційному. А зірку з Зали Слави отримав президент нині діючого вінницького рок-клубу "Ноктюрнус" Ігор Симоненко. Саме він є засновником культових на теренах "металевої" України фестивалю та журналу "Terroraiser". Ще одну зірку було вручено за заслуги на ниві звукозапису та розповсюдження вінницького музичного контенту  представнику фірми "МЕД" (керівник Володимир Маренчук).

Завершував вечір нині киянин, але вінницький рокенрольщик у другому поколінні мультиінструменталіст Костя «Bushiko» Бушинский. Відомий сесійний музикант брав участь в близько півсотні записах дисків таких авторитетів як Олег Скрипка та гурт "Сонцекльош". Цього разу він привіз на рідну вінницьку сцену власний проект під назвою "Натрій", в якому грають такі відомі музиканти як Ярослав Кмитко (сакс), Денис Шехтман (бас), а на барабанах відомий український кінорежисер та кліпмейкер Ігор Стеколенко. В музичній палітрі Костянтин та його товариші не обмежували, тому годинний сет гурту промайнув на одному диханні.

Всі зірки знайшли своїх господарів. Свято закінчилось і розпочалось уже як Міжнародний День Rock-n-roll, який у Вінниці святкується уже чверть століття.

Фото Maxim Holubov.


Теги: концерти

Переглядів: 3582
Поширень: 0

Останні новини