На Вінниччині виписано 53 тисячі електронних рецептів у рамках програми «Доступні ліки»

Про це поінформувала заступник директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Надія Марусяк під час щотижневої наради, яка відбулась сьогодні, 23 квітня, під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Коровія.

Важливим етапом у розвитку медицини області є використання електронної картки пацієнта, електронного рецепта та медичної довідки в електронній формі. 

За словами Надії Марусяк, у рамках програми «Доступні ліки», мешканцям Вінниччини вже виписано 53 тис. електронних рецептів, отоварено – 33 тис. Важливою перевагою нової процедури є СМС-інформування з номером та кодом рецепта. Код – це діюча речовина препарату, за якою виписують рецепт. Тож вінничани можуть отримати ліки за е-рецептом в будь-якій аптеці, яка уклала договір з НСЗУ. Для осіб, які не можуть отримувати СМС-повідомлення з технічних причин, роздруковують висновок до рецепта.

Також значна увага була приділена деклараційній кампанії. Під час наради Надія Марусяк повідомила, що на сьогодні в області кількість укладених декларацій про вибір лікаря становить 79,5%, що є досить гарним показником. Загальний показник по Україні становить 64%. Заступник директора Департаменту охорони здоров'я ОДА акцентувала увагу на тому, що у разі відсутності декларації і за умови невідкладного стану (загрозливих для життя людини розладів функцій організму), черговий лікар зобов’язаний надати медичну допомогу особі. Натомість, для отримання е-рецепта або медичної довідки необхідно укласти декларацію з обраним лікарем.




Переглядів: 2500
Поширень: 0

Останні новини