Вінницький ансамбль танцю «Радість» представляв Україну в Туреччині на фестивалі «Троя»

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної» щойно повернувся з Туреччини, де брав участь в Міжнародному дитячому фестивалі народного танцю «Троя».

Троя – стародавнє місто в Малій Азії на узбережжі Егейського моря, що бере початок в ІV тисячолітті до нашої ери і оспіване в поемі Гомера «Іліада». Троя включена  в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ансамбль танцю «Радість» вже втретє брав участь у фестивалі на цій легендарній землі. Концерти відбувались на набережній в м. Чанаккале, в школах, торговельних центрах. У фестивалі брали участь біля 30 танцювальних колективів з 20 країн світу.  «Радість» представила турецькій публіці українські танці, які супроводжувалися оваціями та вигуками «Браво, Україна!». Під час Гала-концерту кожну країну представляли відеороликом з визначними пам’ятками архітектури. І було надзвичайно приємно, що в українському ролику показали пам’ятки архітектури Криму, саме українського Криму.

В місті Чанаккале знаходиться представництво Кримських татар. Кримські татари прийшли на Гала-концерт, коли дізналися, що колектив з України братиме участь у концерті, зустрілися з дітьми, зробили їм подарунки з кримськотатарською символікою.

Туреччина – надзвичайно гарна країна з привітними, доброзичливими людьми, які завжди дуже гаряче приймають наших дітей та українські народні танці.

Під час фестивалю наші діти мали можливість побувати в легендарній Трої, познайомитися з стародавніми пам’ятками культури древньої цивілізації, побачити Троянського коня в Трої та в м. Чанаккале. Троя – це джерело натхнення для цілих цивілізацій, мати міфології, центр зустрічі і боротьби Сходу і Заходу. Це не просто стародавні камені, а це жива історія, яка нагадує нинішнім поколінням про те, чим закінчується будь яка війна – розрухою, смертями тисяч людей, занепадом цілих цивілізацій. І саме такі фольклорні фестивалі допомагають дітям познайомитися з культурою інших народів, знайти нових друзів, толерантно ставитися до інших людей, щоб наші діти жили на мирній землі.



Переглядів: 4766
Поширень: 3

Останні новини