ТОП-5 рекомендацій до вибору спортивного взуття

Комфорт та результативність від тренувань дуже залежить від якості вашого спортивного взуття. Адже біль під час бігу чи роботі у тренажерному залі не дасть вам можливості займатися ефективно. Якщо ви вирішили купити кросівки в Україні, то зверніть увагу на головні правила вдалого вибору взуття для спорту.

5 критеріїв, яким повинно відповідати спортивне взуття:

1. Якість. 2. Легкість. 3. Гнучкість. 4. Гарний вигляд. 5. Універсальність.

Дешево та сердито?

Нерідко ми намагаємося зекономити на своїй покупці. Але чи варто це робити і у випадку з вибором взуття для спорту? Адже вдале спортивне взуття – не лише питання комфорту. Це і запорука вашого здоров’я. Якщо придбати дешеве взуття, то воно не відповідає анатомічній будові стопи. Щоразу після тренування у такому взутті ви будете відчувати нестерпний біль, шкіра буде натертою до крові, можуть швидко з’явитися мозолі. Якщо регулярно носити низькоякісне взуття, то ви можете заробити плоскостопість навіть у дорослому віці. А наслідки від цього захворювання страшні: головний біль, зміщення органів черевної порожнини, біль у шиї.

Віддайте перевагу брендовому взуттю. Варто витратитись на кросівки виробників, які багато років спеціалізуються на виготовленні саме взуття для спорту. Ви отримаєте легке, зручне, анатомічно правильне взуття. А головне – такі кросівки дійсно носяться роками, не зношуючись. Якість матеріалів навіть дозволяє піддавати їх активній чистці. Зверніть увагу, таке взуття завжди амортизує у зоні п’ятки, дає правильну і надійну підтримку вашому склепінню. Підошва якісного спортивного взуття гнеться разом зі стопою, бо гнучко повторює усі ваші рухи.

Також відомі спортивні виробники традиційно дбають про зовнішній вигляд взуття. Рік за роком вони випускають колекції, дизайн яких відрізняється новими оригінальними ідеями. У якісному взутті ви будете виглядати стильно і на біговій доріжці, і в тренажерному залі.

Кросівки – взуття на усі випадки

Різноманітність спортивного взуття вражає. Сьогодні можна вибрати для спорту і мокасини, і кеди, і черевики. Проте вічною класикою залишаються, звичайно, кросівки. Сьогодні важко назвати вид спорту, для якого кросівки не були б зручними. Легкі текстильні кросівки – ідеальний варіант для бігунів. Якщо ви займаєтеся спортом на вулиці або долаєте перешкоди, маєте справу з брудом, то можете обрати завищені кросівки на масивній підошві з надійного матеріалу (шкіра, екошкіра, замша).

Знову ж таки, це взуття настільки універсальне, що ви можете у кросівках займатися бігом чи кататися на велосипеді, ходити пішки чи відпочивати у лісі на пікніку. Кросівки стали настільки універсальними, що супроводжують вас не лише в спортивному залі, але й у буденному житті.

Обираючи кросівки, обов’язково зверніть увагу на такі деталі: якість матеріалу, надійно проклеєна чи прострочена підошва, здатність взуття до вентиляції. Якщо ви полюбляєте активний спорт на вулиці, то обирайте і відповідне взуття – водонепроникне.


Переглядів: 5480
Поширень: 0

Останні новини