Вони мають зброю проти раку та презентують її іншим: на Вишенському озері влаштували «Пікнік життя»

У Вінниці десятки містян зробили святкову вилазку на природу, присвячену «Cancer Survivors Day».

У парку Дружби народів влаштували незвичайний пікнік. Його організували для онкоодужуючих вінничан. На нього запросили тих, хто наразі проходить активне лікування онкохвороби, у стадії ремісії та вже здолав рак.

Таку оригінальну маївку у нашому місті провели вперше. Ідея зібрати усіх, хто знає, що таке рак – належить вінничанкам Катерині Кальчук та Марина Кушнір.

«Я проходжу наразі активне лікування і як ніхто, знаю, як це важко і як це виснажує, наскільки хочеться відпочинку. Тож, ми вирішили зробити пікнік, щоб онкоодужучі люди просто відпочили від буденних проблем, пов’язаних із лікуванням. Щоб показати реальні історії тих, хто боровся і переміг», - розповідає організаторка «Пікніку життя» Марина Кушнір. Молода жінка третій рік поспіль бореться із раком молочної залози.

Учасники свята – люди, які є прикладом, що життя існує під час лікування, і після, їхні рідні та друзі. Вінничани на своєму досвіді продемонстрували, що рак не завжди кінець життя. Головний меседж — змінити стереотипну думку суспільства про онкоодужуючих.

«Ми знали, що такі заходи у Всесвітній день людей, які вижили від раку, проводили у Києві. Ми хочемо, щоб люди побачили і почули, що ми такі ж люди, як і всі. Ми лікуємось і працюємо», - додає співорганізаторка Катерина Кальчук.

Впродовж дня люди обмінювали досвідом та інформацією, ділились сокровенним та обіймались. А ще розважались, займались пілатесом, вчились стильно зав’язувати хустку, смажили шашлик та пригощались смаколиками. Перший у Вінниці «Пікнік життя» згуртував кілька десятків людей.

Фото: з Фейсбук-сторінки  організаторів


Переглядів: 2907
Поширень: 0

Останні новини