В Стрижавці відбувся відкритий кубок з футболу

Під патронатом голови облдержадміністрації Валерія Коровія у День захисту дітей відбувся відкритий дитячий турнір селища Стрижавки з футболу серед колективів фізичної культури. Провідна мета заходу – популяризація спорту в районі, підвищення спортивної майстерності  та   пропаганда здорового способу життя.

 Участь в проведенні кубку взяли мешканці селища Стрижавки та запрошені команди, а саме: ДЮСШ зі Жмеринського району, ДЮСШ «Темп» м. Вінниці, ДЮСШ с. Сутиски Тиврівського району, ДЮСШ «Десна» Вінницького району, ДЮСШ Калинівського району, ДЮСШ с. Вапнярка Томашпільського району.

У змаганнях брали участь спортсмени 2008-2009 року народження.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив: «Сьогодні особливий день – день, коли ми повертаємось у дитинство. Кожна доросла людина, як дитина у своїх мріях. Хочу звернутися до молодих людей, які через футбол, через почуття колективізму сьогодні беруть участь у змаганнях. Насправді, у житті, як і в футбольній команді, є колектив, є ведучий, а також той, хто атакує і обороняє. Якими б професіоналами ви не були, найважливіше – грати в команді, без якої неможливо отримати бажаний результат. Футбол – це унікальна гра, яка об’єднує всіх, яка формує з вас справжніх чоловіків і, найголовніше, вона дає вам можливість відчувати поразку та перемогу».

У свою чергу, голова Вінницької РДА Михайло Демченко зауважив: «Дуже приємно, що другий рік поспіль турнір проходить на території Вінницького району під патронатом голови Вінницької ОДА Валерія Коровія. Наш край багатий спортивними талантами. Бажаємо всім учасникам змагань  удачі, наполегливості, наснаги та перемог! Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу і  велич духу, сприяє популяризації та розвитку здорового способу життя».

Юні спортсмени продемонстрували свої знання та навички у міні-футболі та продемонстрували професійну гру. Вже другий рік постіль перемогу здобула команда ДЮСШ «Десна» Вінницького району, ІІ місце посіла ДЮСШ Калинівського району, а ІІІ місце виборола команда с.Вапнярка Томашпільського району. За результатами змагань, ІV місце отримала ДЮСШ с. Сутиски Тиврівського району, а V місце ДЮСШ «Темп» м.Вінниця. На шостій сходинці – ДЮСШ зі Жмеринського району.

Цьогоріч кращим гравцем змагань став Вадим Пеньковий, який представив ДЮСШ «Десна» Вінницького району, а кращим захисником - Миксим Лук’янчук (ДЮСШ Калинівського району), кращим півзахисником - Борис Федоришин, а кращим нападаючим - Олег Леонов (ДЮСШ с. Сутиски Тиврівського району).

Іван Господарчук з с.Вапнярка Томашпільського району став кращим воротарем, а Володимир Пеньковський ДЮСШ «Десна» Вінницького району – лідером серед бомбардирів.

Переможців нагороджено кубками, медалями і Почесними грамотами. Команді «Десна» с. Стрижавка Вінницького району, яка посіла І місце, вручили м’ячі та спортивну форму.

Для того, щоб взяти участь у змаганнях і досягти певних перемог необхідна наполегливість та системні тренування. Також провідна роль належить тренерам, які завжди поруч із юними спортсменами. Саме їх педагогічна майстерність формує спортивні і моральні якості юних футболістів, включаючи впевненість, волю до перемоги, вміння тримати удар тощо.




Переглядів: 5377
Поширень: 1

Останні новини