З початку року платники податків Вінниччини перерахували до бюджетів майже 6,3 мільярдів гривень

“За січень-травень 2019 року платники податків Вінниччини перерахували до бюджетів майже 6,3 мільярдів гривень”,– повідомляє начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, – “Ця рекордна для Вінниччини сума більш ніж на 1,1 мільярд гривень. перевищує надходження за аналогічний період минулого року”.

За словами високопосадовця позитивна динаміка простежується як за платежами до державного, так і за надходженнями до місцевих бюджетів із зростанням майже на чверть.

Із загальної суми внесок до держбюджету перевищив 2,9 млрд грн.. Це на 596,1 млн грн. більше січня-травня 2018 року. Серед платежів, спрямованих до державної казни майже 1,3 млрд грн – податок на додану вартість, 745,5 млн грн – податок на доходи фізичних осіб, майже 523,6 млн грн – податок на прибуток, понад 206,2 млн грн – військовий збір.

До місцевих бюджетів за 5 місяців сплачено близько 3,4 млрд грн., що на 583,9 млн грн більше минулорічного. У трійці бюджетоформуючих податків місцевих бюджетів як і зазвичай: податок на доходи фізичних осіб – майже 2,2 млрд грн, єдиний податок – 547,0 млн грн, плата за землю – понад 352,8 млн грн.

Підсумовуючи роботу січня-травня поточного року Руслан Осмоловський у черговий раз наголошує: “Стабільності у виконанні прогнозованих показників та позитивної динаміки порівняно з минулорічними здобутками, колективу працівників фіскальної служби Вінниччини вдається забезпечити, насамперед, завдяки свідомому ставленню платників Вінницької області та громадськості до сплати податків.



Переглядів: 1621
Поширень: 0

Останні новини