У Вінниці урочисто закрили зміну літнього інклюзивного табору

Літні розваги, ігри, майстер-класи, екскурсії та дискотеки для дітей з інвалідністю. Усе це, впродовж 5-ти днів, чекало на малечу в інклюзивному таборі центру «Гармонія.

У нашому місті безкоштовний інклюзивний літній табір провели вдруге. Учасники – діти з інвалідністю віком до 14-ти років.

«В минулому році був перший раз і ми побачили, що є результат, тому вирішили повторити знову. В нас було 9 діток, вони їздили на екскурсії. Ми поєднували навчальний та розважальний формат. Наприклад, оскільки вони потребують психологічної підтримки, ми читали казки і переробляли їх на свій лад», - розповідає директор реабілітаційного центру «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

Цьогоріч, разом із «кіндерами» відпочивали і їхні батьки. Для них організували паралельну програму відпочинку. З ними працювала «фахівець по щастю».

«Коли народжується дитина з інвалідністю, батьки не приділяють час собі. Тому психолог допомагала батькам зрозуміти, що задоволена собою мама, може бути «якіснішою». А ще, вони танцювали й займались фітнесом», - додає директор.

У планах на наступне літо – розгорнути ще й підлітковий табір.



Переглядів: 3046
Поширень: 0

Останні новини