На чемпіонаті Вінниці зі швидких шахів виграв юний жмеринчанин

Відкритий чемпіонат Вінниці зі швидких шахів одночасно мав статус етапу чемпіонату обласної шахової федерації. Це змагання, які започаткувала однойменна громадська організація на чолі із міжнародним гросмейстером Аркадієм Найдічем (Німеччина). Грали восьмого червня у залі МДЮСШ № 6.  

На старт вийшли 62 спортсмени. Вони представляли не лише місто над Бугом, але й сусідню Хмельницьку і Донецьку області. Серед учасників виявилося два майстри спорту і низка сильних кандидатів у майстри.

До останнього туру було незрозуміло, хто стане переможцем. Доля золота визначалася в партії між 15-річним першорозрядником зі Жмеринки Владиславом Полігасом і досвідченим міжнародним майстром Віктором Гудком (Вінниця), чинним чемпіоном області серед ветеранів. У спробах виграти практично нічийну позицію фаворит «перегнув палицю» і поступився. Таким чином Віктор Гудок навіть не дотягнув до призової трійки, опустившись на п’яте місце.  

А Владислав Полігас набрав сім очок із восьми можливих і вперше в житті виграв відкрите доросле змагання, отримавши красивий Кубок. На пів-очка від нього відстали майстер ФІДЕ Олег Биковський і кандидат у майстри Дмитро Щербина (обидва – Вінниця).

На п’єдестал пошани серед жінок підіймалися юні Катерина Скакун, Каріна Степанюк і тренер МДЮСШ № 6 Леся Косіч. Призерами серед дітей стали Максим Біленький, Павло Паславський (всі – Вінниця) і Антон Горлевський (Хмельницька область).     


Теги: Спорт шахи

Переглядів: 4914
Поширень: 0

Останні новини