З початку року вінницькі митники склали більше півтисячі протоколів про порушення митних правил

Вінницькою митницею ДФС протягом січня - травня 2019 року складено 574 протоколи про порушення митних правил. Це майже стільки ж, як і в січні- травні 2018 року. Більшість протоколів, аналогічно попереднім періодам, стосуються перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів.

Також близько сотні протоколів було складено за недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів чи видачу їх без відповідного дозволу

Окрім цього за порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю було заведено 25 адміністративних справ, за недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення - 48 справ, за переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю - 40 справ. Загальна вартість предметів митних правопорушень – 4,8 млн. грн.

З початку року до територіальних підрозділів Нацполіції України направлено 29 повідомлень про кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ст. 358 Кримінального кодексу України за фактами підроблення документів.

За цей же період Вінницькою митницею розглянуто 697 справ. Накладено штрафів на суму 8,4 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 1,2 млн. грн. В свою чергу, судом розглянуто 75 справ, за рішеннями суду застосовано конфіскацію товарів на суму 1 млн. грн. та накладено штрафів на суму 1 млн. грн., перераховано до держбюджету штрафів на суму 43 тис. грн.



Переглядів: 2089
Поширень: 0

Останні новини