Вінничанам нагадують про сплату до 1 серпня донарахувань за декларацією про майновий стан і доходи

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує, що Податковим кодексом України (далі – ПКУ) установлено наступний порядок сплати сум податкових зобов’язань, зазначених у поданій декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) фізичними особами, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Відтак, вони зобов’язані здійснити сплату самостійно, до 01 серпня року, що настає за звітним.

Отож, за результатами 2018 року, останнім днем сплати буде 31 липня 2019 року (включно).

Додамо, що фізичні особи виконують свої зобов’язання як зі сплати податку на доходи фізичних осіб, так і зі сплати військового збору.

Звертаємо увагу, у зв’язку із введенням з 01.01.2019 у дію нових кодів бюджетної класифікації, порядок сплати фізичними особами податкових зобов’язань, зазначених у податковій декларації, змінено. Для сплати своїх податкових зобов’язань, визначених у декларації, застосовуються наступні коди платежу:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»; «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Нагадаємо, що на 01.06.2019 року фізичним особам Вінниччини до сплати нараховано загалом майже 36,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5,0 млн грн військового збору. Тож не баріться аби не наражати себе на фінансову відповідальність за несплату узгодженої суми грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ.



Переглядів: 1840
Поширень: 0

Останні новини