Правоохоронці, нацгвардійці, прикордонники та рятувальники навчались спільно забезпечувати порядок під час виборів

27 червня у м. Калинівка  на базі окружної виборчої дільниці № 13 поліцейські підрозділів ГУНП, патрульної поліції, бійці військових частин Національної гвардії України, рятувальники та прикордонники провели навчання щодо спільного алгоритму дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій та правопорушень під час виборів.

У спецнавчаннях, що  проходили у два етапи - теоретичного та практичного, взяли  участь  понад 300 правоохоронців.

У ході проведення  першого,  теоретичного етапу,  поліцейські опрацьовували вимоги законодавства та правові аспекти забезпечення законності виборчого процесу.

Під час  практичних тренувань правоохоронці відпрацювали різні ситуації, що можуть виникати на виборчих дільницях: знищення виборцем бюлетеня, виявлення підозрілого предмета, блокування руху автомобіля з членами виборчої комісії , тощо.

Участь в практичному етапі навчань взяв т.в.о начальника обласного главку Руслан Мороз.

 Керівник зазначив, що мета проведення  навчань - відпрацювати злагодженість дій між підрозділами під час забезпечення публічної безпеки та правопорядку на дільницях у день проведення виборів, забезпечити охорону виборчої документації з моменту її отримання виборчими дільницями до передачі окружним комісіям, зупинити правопорушення і дати можливість у найкоротший термін поновити роботу виборчих дільниць, оперативно вирішувати нетипові ситуації, які можуть виникнути у день виборів.

Під час навчань залучались представники  поліції діалогу, які шляхом комунікації  залагоджували проблемні  ситуації, що виникали на  виборчій  дільниці. 

Умовні завдання відпрацьовували поліцейські-кінологи, вибухотехніки, поліцейські батальйону особливого призначення «Вінниця» та спецпідрозділ «Корд».   



Переглядів: 2995
Поширень: 0

Останні новини