Через негоду на Вінниччині пошкоджено більше 300 будинків, знеструмлено майже сотню населених пунктів

Сьогодні, 3 липня, під керівництвом заступника голови ОДА Василя Броварника відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Вчора, близько 15:00 – 17:00 год. у південних районах нашої області – переважно у Томашпільскому, Тульчинському, Чернівецькому районах відбулось погіршення погодних умов, внаслідок чого повалені дерева, пошкоджені лінії електропередач, покрівлі житлових об’єктів та обласних закладів. У Крижопільському та Могилів-Подільському районах області з’ясовується ситуація щодо ступеня пошкоджень. За інформацією обленерго, 2 липня в області було обірвано 71 лінію 10 кВ та знеструмлено 96 населених пунктів. Станом на ранок 3 липня, подано напругу до 39 населених пунктів, підключено 222 трансформаторних підстанції. Від учорашнього дня на місцевому та обласному рівнях триває робота оперативних штабів щодо визначення ступеня ушкодження об’єктів та подолання наслідків надзвичайної події. За оперативними даними, на Вінниччині немає випадків підтоплень, пошкодження об’єктів відбулося внаслідок сильного вітру і повалення дерев», - зазначив Василь Броварник

За інформацією заступника директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Дев’ятого, за попередніми підрахунками найбільше постраждав Чернівецький район. Всього в області пошкоджено 359 будинків та близько 4 тис. листів шиферу.

Наразі ситуацію, що склалася внаслідок негоди, класифікують як надзвичайну подію. Це пов’язано з уточненням даних щодо кількості збитків у районах області.

Підрозділами профільних служб області постраждалим районам надано допомогу з розчистки доріг від повалених дерев, а також вживаються усі необхідні заходи з відновлення покрівель будинків. Завдяки оперативним заходам було знеструмлено обірвані лінії електропередач під напругою.

За підсумками засідання, заступник голови ОДА Василь Броварник дав відповідні доручення  щодо подальшої локалізації та виконання робіт з розчистки доріг від повалених дерев, максимального відновлення енергоживлення та ремонту покрівель.




Переглядів: 2730
Поширень: 130

Останні новини