У Вінниці стартував унікальний інклюзивний табір для дітей

«Big children», «Best friends», «Телепузики» та «7 нот». Так назвали свої групи учасники літнього інклюзивного корекційно-розвивального табору. Його вп’яте розгорнули у нашому місті для юних вінничан з інвалідністю.

Таборівцям від 6 до 16 років. Впродовж тижня дітей збиратимуть в Центрі підліткових клубів за місцем проживання VinSmart, що на Стельмаха.

Для хлопчиків та дівчат підготували різноманітні майстер-класи, інтенсивні заняття з сенсорними іграми, арт-терапія, «смачні» завдання на кухні, розвивально-лікувальна фізкультура, активний та інтелектуальний відпочинок у дитячих розважальних центрах. Діти підкорять висоту у «Канатному містечку», пектимуть піцу у кафе, відвідають «Музей науки», стрибатимуть на батутах та відпочиватимуть на дискотеці.

Унікальний табір започаткували учасники батьківської організації ВОО ВГО «Українська спілка осіб з інвалідністю».

«Головна мета — це створення інклюзивного середовища, де кожен буде почувати себе включеним та потрібним. Адже таких діток не завжди беруть у звичайні табори. А наш, корекційно-розвивальний, дасть можливість відчути себе частинкою команди, включитись в роботу з іншими дітьми, отримати спільні позитивні емоції та новий досвід, а також навички працювати в команді, не дивлячись на відмінності, якими б вираженими та складними вони не були», - каже організаторка табору Леся Самойленко.

В перший день учасники розмальовували імбирне печиво, готували їжу, займались фізкультурою. А для їхніх батьків організатори провели вступний семінар.

Серед 30 учасників, є й дітки без інвалідності, які також виявили бажання стати частинкою особливої команди. З таборівцями працюють ава-терапіст, реабілітолог, логопед-дефектолог, кухар та інші фахівці.



Переглядів: 3684
Поширень: 0

Останні новини