Під час відпрацювання будівельної галузі викрито 5 кримінальних правопорушень

П’ять кримінальних проваджень, з яких три – за фактами умисного ухилення від сплати податків зареєстровано за матеріалами підрозділів податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області за час відпрацювання будівельної галузі в ході операції «Будівельник».

Правопорушення у будівельній галузі, в числі яких – схеми ухилення від оподаткування, розкрадання державних коштів, шахрайство на первинному ринку житла – основні ризики, які несуть загрози як для державного бюджету, так і для громадян, які купують нерухомість. Їх попередження та викриття є основним завданням працівників ГУ ДФС у області, задіяних у рамках виконання операції.

Так, слідчими податкової міліції зареєстровано та розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах фірмою-забудовником на Вінниччині. В ході відпрацювання встановлено, що посадові особи організації умисно занизили податок на прибуток та податок на додану вартість на загальну суму 7,4 млн. грн. На даний час триває досудове розслідування, вживаються заходи по відшкодуванню завданих державі збитків.

Крім того, тривають перевірки інших СГД-забудовників, за результатами яких донараховано майже 30 млн. грн.

В рамках розслідування кримінальних проваджень по підприємствах будівельної галузі забезпечено відшкодування збитків у розмірі 1,5 млн. грн.
 



Переглядів: 2151
Поширень: 0

Останні новини