Вінницькі митники починають тісну співпрацю з Нацполіцією, аби водії автівок на «єврономерах» дотримувалися законодавства

З метою узгодження порядку спільних дій та обміну інформацією при виявленні та фіксації правопорушень при ввезенні транспортних засобів особистого користування в режимах «транзит» та «тимчасове ввезення» в адмінприміщенні Вінницької митниці ДФС 8 серпня 2019 року відбулась спільна нарада посадовців митниці з представниками Головного управління Нацполіції України у Вінницькій області.

Під час наради насамперед здійснили обмін наявною у відомствах інформацією, визначились з проблемними питаннями взаємодії у напрямку забезпечення дотримання нових норм законодавства.

Нагадаємо, що з 22 серпня 2019 року (тобто через 270 днів з дня набрання чинності Законом України № 2612 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України») почнуть діяти нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні транспортних засобів особистого користування в митних режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

З урахуванням законодавчих змін органи поліції зобов’язані складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами 8 та 9 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), а органи доходів та зборів – протоколи про порушення митних правил за ознаками статей 469, 470 та 481 Митного кодексу України в новій редакції (далі – МК України) в залежності від виявленого правопорушення.

Зауважимо, що з моменту набрання чинності законів України № 2611- VIII та № 2612-VIII Вінницькою митницею ДФС за новим порядком оформлено 13 934 транспортні засоби. До державного бюджету сплачено 893 млн грн. Зміна режиму тимчасового ввезення або транзиту на імпорт відбулась у 6 879 випадках, тобто громадяни легалізували 6 879 автівок і наповнили бюджет на 418 млн грн.
 



Переглядів: 1737
Поширень: 0

Останні новини