Постраждалим від вибухів на арсеналі жителям с.Павлівки розпочали наступний етап видачі грошової компенсації

На ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що відбулась у вересні минулого року в Калинівському р-ні, з обласного бюджету на останній позачерговій сесії було додатково виділено 5 млн. грн. Із зазначеної суми до районного бюджету вже спрямовано 3,650 млн. грн., тому кожен мешканець, який усунув пошкодження своєї оселі власним коштом, має можливість отримати фінанси через банківські карти або поштове відділення. Сьогодні, через Укрпошту жителі с.Павлівки, Калинівського району почали отримувати компенсацію.

Перший заступник голови Калинівської РДА Юрій Слабчук прокоментував ситуацію щодо усунення наслідків надзвичайної ситуації у межах населеного пункту: «23 липня поточного року на рахунки районної державної адміністрації було перераховано кошти з обласного бюджету.  Вже 25 липня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було прийнято рішення про відшкодування вартості ремонтних робіт постраждалим через поштове відділення, чиї оселі були пошкоджені внаслідок вибухів арсеналу».  За словами посадовця, у населеному пункті також паралельно працює місцева комісія. Варто підкреслити, що на сьогодні відбувається ретельна перевірка поданих заяв і чеків щодо придбаних матеріалів та проведених робіт. Юрій Слабчук також зауважив, що наразі 12 чеків передано на розгляді комісії, у зв’язку із виявленими розбіжностями щодо актів обстеження. Крім цього, у с.Павлівка Калинівського р-ну триває огляд домогосподарств, ушкоджених під час вибухів на арсеналі, після чого проводиться відповідний розрахунок проектантами для відшкодування витрат місцевому населенню. «Перша сума була виділена у розмірі 330 тис. грн та була розрахована на 42 домогосподарства. За підсумками чергового засідання комісії було виділено ще 90 тис. грн. Сьогодні також планується черговий розподіл коштів на відшкодування витрат постраждалим», - зазначив Юрій Слабчук.  

Загалом, у с.Павлівка Калинівського р-ну від вибухів на арсеналі постраждали 1105 домогосподарств, у с. Мізякові – близько 100 за різним ступенем ушкоджень.

У свою чергу, голова Павлівської сільської ради Віктор Кособуцький також поінформував про усунення наслідків надзвичайної ситуації: «На сьогодні придбано шість будинків для жителів, чиї оселі були визнані непридатними для проживання. Сільська рада має придбати ще один будинок. Цьогоріч під час усунення наслідків надзвичайної ситуації місцевим жителям було безкоштовно надано понад 700 листів шиферу. Також проведено роботи з встановлення вікон на суму понад 10 млн грн фірмами, з якими укладався договір районною державною адміністрацію. Витрати на встановлення вікон було відшкодовано державним коштом». За словами Віктора Кособуцького, ремонтні роботи також проводились за рахунок благодійних виплат,  а також фізичними особами-підприємцями, з якими розраховувались фінансами з державного бюджету. 

Станом на 31 липня поточного року в населеному пункті комісією вже оглянуто 64 будинки,  мешканці яких подавали заяви та зможуть отримати кошти за відшкодування витрат, пов’язаних із закупівлею відповідних будівельних матеріалів та проведенням ремонтних робіт внаслідок надзвичайної ситуації.



Переглядів: 2176
Поширень: 1

Останні новини