Майже тисяча вінничан підписали контракт зі Збройними Силами України

З них близько сотні — жінки, – так стверджують у Вінницькому обласному військовом комісаріаті. Те, що охочих пов’язати своє життя з військом побільшало, підтверджують і в окремій мотопіхотній бригаді. За словами командира бригади полковника Володимира Шведюка, щомісяця на службу до них йде по півсотні бійців.

«Після ротації у районі проведення ООС та повернення до пункту постійної дислокації ми маємо деяківакансії, адже чимало військових отримали право на звільнення, - розповідає полковник. — Але проблем із кадрами не відчуваємо, адже є багато охочих вступити на службу за контрактом».

Командир додав, що ще торік перший контракт на військову службу укладали не більше ніж 5 контрактників за місяць. Нині ж близько півсотні, що дає змогу обирати найкращих.

«Дівчата — не виняток, — стверджує Володимир Шведюк, — наразі їх значно більше, навіть попри попередження про те, що на мирній території ми перебуваємо мало часу і основна наша робота — на Сході країни. Такий формат, звичайно, підходить не всім, але вмотивовані залишаються».

Утім, така кількість охочих укласти контракт є і серед резервістів оперативного резерву першої черги. Після завершення навчально-тренувального збору в окремій мотопіхотній бригаді понад 60 резервістів підписали контракт із цією частиною.



Переглядів: 2637
Поширень: 3

Останні новини