Бізнес Вінниччини має понад 7 тисяч алкогольно-тютюнових ліцензій

За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області на 01.08.2019 року по території області та міста Вінниці діє 7178 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Майже 1 тисяча з них була видана впродовж липня 2019 року, у т. ч. на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 570, роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 414. Разом із тим у липні за несвоєчасну сплату чергового платежу дію 63 ліцензій призупинено, а дію 50 ліцензій – анульовано.

Надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі у липні поточного року склало більш ніж 13,6 млн грн.

При цьому, розрахункова база виконана на 104,0 відсотки. За цей же звітний місяць від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами бюджет отримав понад 1,9 млн грн. Ліцензування оптової торгівлі цими ж товарами поповнило казну на 501,6 тис. грн.

Додамо, що ГУ ДФС у Вінницькій області проводяться заходи, щодо недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Як наслідок орієнтовна сума фінансових санкцій в липні 2019 року складає 544,6 тис грн.

Окрім того, за результатами проведених контрольно-перевірочних заходів щодо реалізації пального без реєстрації платниками акцизного податку, то в липні 2019 року до порушників застосовано фінансових санкцій на більш ніж 2,8 млн грн.
 



Переглядів: 2564
Поширень: 0

Останні новини