Назвали напрямки, які цього року користуються найбільшим попитом серед вступників

За словами в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимира Буняка, найбільшим попитом серед вступників користуються такі напрямки як: стоматологія, фармацевтична галузь, право, готельно-ресторанна справа, кібернетика. Крім цього, студенти вищих навчальних закладів демонструють високі результати на конкурсах та олімпіадах європейського та міжнародного рівня за підготовкою в галузі ІТ-технологій, що також користується значним попитом.

На сьогодні підготовка висококваліфікованих фахівців з урахуванням попиту на ринку праці має важливе значення для розвитку освітньої сфери та працевлаштування випускників навчальних закладів. За словами посадовця, останнім часом спостерігається тенденція до зростання рівня конкуренції серед вступників. «Протягом останніх двох років у м.Вінниці кількість вступників до вищих навчальних закладів перевищує кількість випускників, що свідчить про підвищення рівня конкуренції серед абітурієнтів. Це також пов’язано з появою на Вінниччині  Донецького національного університету імені Василя Стуса, що має відповідну наукову базу. Загалом, останнім часом кількість абітурієнтів значно збільшилась. Якщо говорити про коледжі та технікуми, то кількість осіб, які вступають на перший курс до цих навчальних закладів, відповідає тій кількості, що була у минулому році». Володимир Буняк також поінформував про те, що 6 серпня завершиться зарахування вступників до вищих навчальних закладів за рекомендаціями на бюджетну форму навчання, а до 18 серпня – на контрактну. Натомість, зарахування абітурієнтів до професійно-технічних училищ завершиться вже у вересні.

За словами Володимира Буняка, з урахуванням статистики попередніх років, в області зберігається наступна тенденція: 16 – 18% тих осіб, які можуть вступити до вищих навчальних закладів на бюджетну форму навчання, обирають навчання на контрактній основі, що свідчить про остаточну визначеність таких абітурієнтів щодо обрання майбутньої професії. Варто зазначити, що на сьогодні уточнюється кількість поданих заяв до навчальних закладів міста. Володимир Буняк також акцентував увагу на підвищенні рівня якості математичної освіти в області, що також має стати базисом для підготовки фахівців за різними напрямами. 

За словами в. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА, кількість абітурієнтів області, які склали зовнішнє незалежне оцінювання на 199 балів значно зросла, порівняно з минулим роком. Також 7 вступників Вінниччини склали ЗНО на 200 балів. 




Переглядів: 2125
Поширень: 2

Останні новини