Вінницькі аудитори виявили порушень на загальну суму 580 тис. грн у Чечельницькій центральній районній лікарні

Під час проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального некомерційного підприємства «Чечельницька центральна районна лікарня» Чечельницької районної ради (далі – Лікарня) за період з 01.01.2016 по 30.04.2019 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області виявили фінансових порушень на загальну суму 585 тис. грн.

Зокрема, аудитори встановили незаконну виплату 205 тис. грн заробітної плати лікарям-інтернам, які фактично проходили інтернатуру (стажувалися) в інших закладах охорони здоров’я, та факти зайвого нарахування та виплати працівникам премій і надбавок за складність та напруженість на 84 тис. грн. Окрім цього, Лікарня спрямувала 175 тис. грн на оплату комунальних послуг, спожитих Чечельницьким центром первинної медико-соціальної допомоги, що розташований у тій же будівлі.

За недотримання законодавства з фінансових питань 6 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, до Лікарні застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій із бюджетними коштами.

Головному лікарю Лікарні надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх надалі.

Про результати ревізії поінформовано Чечельницьку районну державну адміністрацію. Матеріали передано на розгляд Управлінню захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.
 



Переглядів: 2494
Поширень: 1

Останні новини