Університетська родина ДонНУ імені Василя Стуса поповнилась новим поколінням студентів

Сьогодні, 30 серпня, на Європейській площі м. Вінниця відбулись урочистості з нагоди посвяти в студенти першокурсників Донецького національного університету імені Василя Стуса. У піднесеній атмосфері свята до лав Стусівського університету приєдналися 1373 студенти. 

Розділити незабутні хвилини радості цього чудового дня зібрались разом із першокурсниками викладачі та студенти вузу, батьки, представники духовенства, громадськості та засобів масової інформації. Цей захід традиційно покликаний символічно поєднати покоління студентів Університету та передати першокурсникам ключ до світу знань.

Стусівський університет уже п’ятий рік здійснює свою освітньо-наукову діяльність на гостинній Подільській землі. Відкрив традиційне свято першокурсників ректор університету, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Роман Гринюк.

«Ми сьогодні зібралися в місці, де б’ється серце Вінниці – на Європейській площі біля Вежі – символу міста. В цьому році вперше до лав нашого закладу вступили студенти з сімнадцяти областей України. Серед них 15 осіб з тимчасово окупованих територій, які незважаючи на свій юний вік, зробили дорослий зважений життєвий вибір на користь якісної вищої освіти. Наймолодшим першокурсником ДонНУ імені Василя Стуса цьогоріч став 16-річний студент, який обрав освітню програму «Кібербезпека». Натомість, найстарший студент університету віком 58 років здобуватиме освіту за спеціальністю «Публічна політика та адміністрування». Слід також зазначити, що цьогоріч середній конкурсний бал вступників – 159 і він став найвищим серед закладів вищої освіти Вінницької області. Це вкотре підтверджує статус ДонНУ як відкритої елітарної академічної спільноти, провідного центру освіти, науки та інновацій», – зазначив Роман Гринюк.

Зі словами привітань з нагоди початку нового навчального року в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса звернувся до присутніх заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський: «Вітаю студентство та педагогічний колектив вищого навчального закладу зі святом, початком нового навчального року. Позаду залишилися хвилювання, пов’язані з ЗНО, і ви стали студентами ДонНУ – одного з потужних закладів вищої освіти не лише Вінниччини, а й України. Ми пишаємося тим, що він знаходиться на теренах Вінницької області, бо це не просто викладачі, науковці, це справжні патріоти нашої держави. Я бажаю вам, дорогі першокурсники, стати не лише прекрасними спеціалістами в обраній галузі, а й справжніми патріотами України! Хай вам щастить! Слава Україні!».

У свою чергу, до вітань долучився архієрей Православної Церкви України, довічний член Синоду, митрополит Вінницький і Барський Симеон. Він побажав першокурсникам наснаги до знань та щедро благословив початок їхнього навчання, а батькам, студентам, викладачам та гостям заходу – мирного неба, добра, здоров’я, щастя і добробуту в родинах.

Завершилося свято символічним флешмобом, у ході якого студенти сформували герб Університету.

Варто зазначити, що Донецький національний університет імені Василя Стуса розширює освітні горизонти. Новацією цього навчального року стало ліцензування наступних спеціальностей: 281 «Публічне управління та адміністрування» (освітня програма «Публічна політика та адміністрування»),081 «Право» та 073 «Менеджмент» (освітня програма «Бізнес-адміністрування») для відкриття навчального процесу у Хмільницькійфілії Донецького національного університету імені Василя Стуса«Бізнес-інноваційний центр «ДонНУ-Поділля». Уже зараховано 25 студентів та оголошено додатковий набір.



Переглядів: 5195
Поширень: 3

Останні новини