Вінницькі митники констатують зменшення кількості митних правопорушників

Протягом січня-серпня нинішнього року співробітниками Вінницької митниці ДФС  було складено 870 протоколів про порушення митних правил, що майже на третину менше аналогічного періоду минулого року. 556 зі складених цьогоріч протоколів стосувалися перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів, 119 - недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів

За порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю було заведено 37 адміністративних справ, а за недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення - 70 справ. Також було заведено 58 справ за спроби переміщення товарів з приховуванням їх від митного контролю. У 156 справах загальна вартість предметів порушень митних правил сягає 6,7 млн грн.

У рамках взаємодії з правоохоронними органами було направлено 43 повідомлення про кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 201, 305 та 358 Кримінального кодексу України.

За звітний період Вінницькою митницею ДФС розглянуто 910 справ. Накладено штрафів на суму 11,7 млн грн, стягнуто штрафів на суму 1,6 млн грн. Судом розглянуто 134 справи. За рішеннями суду застосовано конфіскацію товарів на суму 1,6 млн грн та накладено штрафів на суму 1,7 млн грн, перераховано до держбюджету штрафів на суму 49 тис. грн.



Переглядів: 3569
Поширень: 0

Останні новини