Кращим спортсменом серпня на Вінниччині став веслувальник Антон Жовтюк

Чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів відбувся на початку серпня у м. Пітешті (Румунія). Бронзовим призером у складі байдарки-четвірки на дистанції 500 метрів (це олімпійський вид програми) став 18-річний вінничанин Антон Жовтюк.

Обласне відділення НОК України визнало його кращим спортсменом серпня на Вінниччині. За це Антон Жовтюк по традиції отримає грошовий сертифікат на суму 5 тисяч гривень.

 – Антон Жовтюк – член юніорської збірної України. Він проходив підготовку в нашій спортшколі, а також на зборах разом із національною командою, – розповів наставник Антона Жовтюка, тренер обласної ДЮСШ з веслування ім. Юлії Рябчинської Володимир Бойко. Разом із Антоном у байдарці-четвірці були ще один вінницький спортсмен Олег Петров (його визнавали кращим спортсменом місяця на Вінниччині раніше), а також Юрій Зуб (Львів) і Олександр Зарубін (Херсон).

Для Антона це перша нагорода на світовому рівні. Раніше ця ж четвірка виступала на чемпіонаті Європи. Там вийшла до фіналу, де чудово долала дистанцію. Але буквально за 20 метрів до фінішу, на жаль, перевернулася, – згадав Володимир Бойко.

 Антон Жовтюк – майстер спорту України. Навчається у вінницькому коледжі три роки, коли перебрався з Умані (Черкаська область). Він тренується у обласній ДЮСШ з веслування ім. Юлії Рябчинської. За підсумками 2019 року Антон Жовтюк разом із Олегом Петровим включений до основного складу збірної України.



Переглядів: 2457
Поширень: 1

Останні новини