Уряд не виконує завдання Президента щодо ринку землі, - Мартинюк

Законопроект про ринок землі, оприлюднений Кабінетом міністрів, не відповідає ключовим вимогам, озвученим Володимиром Зеленським. Простіше кажучи, Уряд не виконує завдання Президента.  Про це в ефірі телеканалу «UA:Перший» заявив виконуючий обов’язки міністра агропромислової політики і продовольства у 2018-2019 роках Максим Мартинюк. 

«Законопроект, який уряд оприлюднив, не відповів на найболючіші питання, які хвилюють суспільство. І він іде в розріз з тим завданням, яке озвучував Президент», - говорить він і нагадує, що Президент говорив про те, що землю зможуть купувати лише українці, а натомість урядовий законопроект передбачає зовсім інше. 

«Іноземці зможуть купувати українську землю виконавши формальну умова – зареєструвати юридичну особу на території України. Це абсолютно не буде проблемою для них», - зазначив екс-в.о. міністра.

Крім цього, за його словами, законопроект не гарантує й захисту від монополізації землі невеликою кількістю людей. 

«Там виставленні певні обмеження щодо площі, але їх настільки легко обійти, що можна говорити, що їх немає. Якщо хтось захоче купити мільйон га землі  – він зможе це зробити», - говорить Мартинюк.




Переглядів: 2003
Поширень: 0

Останні новини