Через повідомлення про замінування з території залізничного вокзалу евакуювали 400 людей

27 вересня близько 10 години на електронну скриньку до поліції надійшов лист про замінування  залізничного вокзалу у м.Вінниці. Протягом години правоохоронці перевіряли приміщення та територію залізничного вокзалу на предмет виявлення небезпечних предметів.  Повідомлення про замінування виявилося хибним.

За кілька хвилин після отримання повідомлення про те, що невідомим  чоловіком на залізничному вокзалі залишена сумка з вибухівкою. На місце події прибули працівники вибухотехнічної служби поліції, кінологи, слідчо-оперативна група поліції та рятувальники.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, загалом з території  залізничного вокзалу було евакуйовано близько 400  громадян. Поліцейські подбали про безпеку людей, обмеживши доступ до потенційного небезпечного місця. В результаті проведеної перевірки  жодних небезпечних предметів не виявлено. 

В діях особи, яка повідомила завідому неправдиву інформацію про замінування передбачена кримінальна відповідальність за ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). За таке правопорушення передбачено покарання - до 6 років ув’язнення. 




Переглядів: 2911
Поширень: 6

Останні новини