Депутати схвалили рішення щодо збалансування видатків на зарплати педпрацівникам дошкільних та позашкільних закладів

4 жовтня під час засідання сесії Вінницької міської ради депутати ухвалили рішення, яке дозволить збалансувати видатки на зарплатню педпрацівникам дошкілля і позашкілля та забезпечити виконання Постанови Уряду щодо підвищення посадових окладів на 10% категоріям, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. 

З 1 січня 2018 року були підвищені посадові оклади вчителів закладів загальної середньої освіти, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. У решти педагогічних працівників такого підвищення не відбулося, тому, за ініціативи Вінницького міського голови та за підтримки депутатів міської ради з 1 квітня поточного року була встановлена надбавка за складність та напруженість в роботі у розмірі 20 % посадового окладу педагогам дошкільних та позашкільних закладів. 

Відповідно до Постанови КМУ № 695 з 1 вересня 2019 року муніципалітети мають на 10% підвищити посадові оклади педагогічним працівникам, заробітні плати яких здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, а саме педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти. 

«У Постанові Кабміну було зазначено, що підвищення окладів на 10% повинно бути здійснено в межах фонду заробітної плати на 2019 рік без компенсації видатків з державного бюджету. Тому з 1 вересня ми коригуємо розмір надбавки за складність та напруженість в роботі до 10 % та встановлюємо підвищення посадових окладів - 10 %. Таким чином, рівень заробітної плати педагогів закладів дошкільної та позашкільної освіти з 1 вересня став не нижчим, ніж у квітні, а навпаки – дещо вищим, оскільки надбавка тепер виплачується з підвищеного посадового окладу, - роз’яснює  директор департаменту освіти міської рали Оксана Яценко. – Хочу також додати, що ми промоніторили обласні центри щодо встановлення муніципальних надбавок. І лише у Києві, Миколаєві та Черкасах була встановлена подібна надбавка. Всі решта обласних центрів здійснили лише підвищення посадових окладів з 1 вересня педагогам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних закладів. Тому наші освітяни уже у вересні отримали на 10 % вищу заробітну плату, ніж в інших обласних центрах».

Загалом з бюджету ВМОТГ на виплату надбавки додатково буде спрямовано – 12,5 млн грн, на підвищення посадових окладів - 4,7 млн грн. За період з квітня по серпень надбавка педагогам дошкільної та позашкільної освіти була виплачена у розмірі 8,7 млн грн.

Такий же перерозподіл із збільшенням посадових окладів на 10% та корегуванням муніципальної надбавки до 10% здійснено для педагогічних працівників вінницьких шкіл естетичного виховання та керівникам гуртків підліткових клубів. 




Переглядів: 3008
Поширень: 2

Останні новини