У Вінниці відзначили 101 річницю Незалежності Республіки Польща

9 листопада у готелі «Франція» відбувся святковий захід з нагоди 101 річниці Незалежності Республіки Польща.

Національне свято Польщі відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької імперії та Австро-Угорської імперії в 1918 році.

З нагоди свята привітали Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Дам’яна Цярцінського та польську діаспору заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Вітаючи присутніх з визначною подією, Василь Броварник зазначив: «Приємно розділити це свято разом з вами, так як наші країни та регіони пліч-о-пліч, об’єднавши свої можливості та доклавши чималих зусиль, змогли закласти фундамент, створити і зміцнити своє партнерство. Переконаний, що ми маємо спільне майбутнє в єдиному Європейському Союзі незалежних держав. Дорогі наші польські друзі, від щирого серця вітаю вас зі святом, яке символізує відновлення та незалежність вашої держави. Бажаю миру, багато десятиліть стабільного розвитку, безперервного успіху у досягненні поставлених цілей, а нам всім – дружби та співробітництва».

Цього ж дня в рамках урочистих заходів, в обласній філармонії ім. М. Леонтовича відбувся святковий концерт за участю творчих колективів Республіки Польща, які виконували для гостей класичні музичні твори.




Переглядів: 3012
Поширень: 126

Останні новини