Майже 100 тонн протиожеледних матеріалів та 5 м3 ропи використали цієї ночі для оброблення доріг та тротуарів

Вчора о 22-й годині вечора у Вінниці пішов льодяний дощ, і комунальні служби почали обробляти протиожеледними матеріалами проїжджі частини та тротуари міста. Опади з перервами йшли всю ніч, і на поверхні утворювався лід. Як повідомили у Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології, це був перший рівень небезпеки «жовтий», який характеризується ожеледдю та ожеледицею. Для того, щоб дороги та тротуари міста не обмерзали кригою, протягом ночі працювали понад два десятки техніки та було використано 95 тонн протиожеледних матеріалів та 5 м3 ропи. 

Як зазначив начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вячеслав Хілінський, сьогодні протягом дня при необхідності робітники продовжать обробляти дороги протиожеледними сумішами.

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман розповів, що з 6 години ранку 580 двірників посипали протиожеледними матеріалами тротуари, проходи до під’їздів та контейнерних майданчиків. «Протягом дня ситуація буде моніторитись, і, якщо буде потрібно, двірники повторно оброблятимуть поверхні протиожележними матеріалами», – каже Роман Фурман.

Працівники Муніципальної варти у посиленому режимі контролюють здійснення суб'єктами підприємницької діяльності та комунальними закладами протиожеледних заходів. Зокрема, вчора інспектори надали понад 200 приписів. Також перевіряють ситуацію з обробленням протиожеледними засобами по місту, акцентують увагу на шкільних дворах, дитячих садочках та магістральних вулицях.

У Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології зазначають, що сьогодні буде без істотних опадів, у першій половині дня ожеледь та ожеледиця, температура – близько нуля. Тому водіям варто бути обачними, зберігати дистанцію та рухатись з невеликою швидкістю. 




Переглядів: 2103
Поширень: 0

Останні новини