Вінничанок запрошують долучитися до відзначення Всесвітнього дня Української Хустки

Захід покликаний об’єднати жінок різного віку, національностей та соціального статусу у флешмобі «Зроби фото з хусткою», фінал якого заплановано на 7 грудня, коли учасниці презентуватимуть свої світлини.

Урочистості та масштабний флешмоб, який має усі шанси потрапити до книги рекордів України, як захід, який зібрав найбільшу кількість жінок вбраних в українську хустку, проходитимуть з 12:00 до 15:00 у Молодіжному центрі «Квадрат» (вул. Театральна, 15).

Організатори сподіваються, що Всесвітній день Української Хустки збере таку ж кількість прихильників, як і День Вишиванки і запрошують долучитись усіх бажаючих.

З ініціативою щодо впровадження та щорічного відзначення «Всесвітнього дня Української Хустки» виступили депутатки різних рівнів Вінниччини, а також народні обраниці, артистки театру і кіно, викладачки ВНЗ, представниці Клубу Успішних Жінок України.

Запровадження Всесвітнього Дня Української Хустки на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування свята Української Хустки сприятиме збереженню та відродженню українських традицій.



Переглядів: 11963
Поширень: 9

Останні новини