У Вінниці презентували перші напрацювання Програми соціального підприємництва, аналогів якій немає в Україні

У середу, 11 грудня, у приміщенні Вінницької міської ради відбулось перше засідання робочої групи з розробки Програми підтримки соціального підприємництва, де було представлено напрацювання, які увійдуть до майбутнього документу. 

До складу робочої групи увійшли представники громадських організацій міста, закладів вищої освіти, соціальних підприємств, бізнес-асоціацій, підприємці, залучені експерти та активні вінничани. Це не перша зустріч робочої групи, попередньо вони напрацьовували бачення програмного документа під час обговорення у фокус-групах, які відбувалися у різних громадських просторах міста. Тоді, відбувся збір очікувань, пропозицій та проблемних питань, на основі яких сформовано попередні пропозиції до змісту  Програми.

«Нещодавно наше місто вкотре очолило рейтинг найкомфортніших міст України. Дійсно, по дуже багатьох критеріям вінничани високо оцінили доступність, якість соціальних послуг, ставлення до людей з особливими потребами, розвиток малого та середнього підприємництва та багатьом іншим  показникам. Цього вдалося досягнути завдяки системній командній роботі Вінницької міської ради на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим. Переконаний в тому, що надалі Вінниця ставатиме ще більш комфортною та інклюзивною для усіх мешканців міста, а розвиток соціального підприємництва сприятиме цьому», - повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

З 2017 року у Вінниці ефективно впроваджується Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. Серед вже реалізованих проектів є компенсація відсоткової ставки по залученим кредитам для суб’єктів МСП, перегляд регуляторних актів, навчання підприємців в рамках Марафону можливостей для бізнесу у Вінниці.

«Соціальне підприємництво є одним з семи пріоритетів діючої Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької об’єднаної територіальної громади та є у фокусі міського голови. До речі, у листопаді цього року у Вінниці було розпочато навчальний проект з підприємництва для ветеранів АТО та ООС, який триватиме до січня наступного року. Ми бачимо що дійсно є запит з боку вінничан на подібні проекти, адже у місті є багато ідейних людей, які шукають реалізації у малому та середньому підприємництві, водночас створюючи додатковий соціальний ефект», - додав директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

За словами залучених експертів з соціального підприємництва, Програмний документ стане першим в України. Досвіду розробки чи впровадження подібних Програм в державі ще не було. Водночас, у більшості передових країн світу підтримка розвитку соціального підприємництва є важливою складовою діяльності урядів та муніципалітетів. 

«Вінниця перше місто в Україні, яке вирішило системно підійти до підтримки розвитку соціального підприємництва. У країнах Європи близько десяти відсотків підприємств, становить саме соціальне підприємництво, а їх кількість постійно зростає», - розповіли експерти Проекту ПРОМІС. 

Програма підтримки соціального підприємництва розробляється спільно з Проектом "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС), який є стратегічним партнером Вінницької міської ради у розробці та впровадженні програмних документів з 2015 року. Саме у співпраці з Проектом «ПРОМІС» було розроблено Маркетингову стратегію м. Вінниці, Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м.Вінниці та Програму сприяння залученню інвестицій у м.Вінницю, які нині ефективно впроваджуються. 




Переглядів: 3012
Поширень: 0

Останні новини