Колишньому поліцейському, якого звинувачують у смерті чоловіка, суд відмовив у поновленні на посаді

У Вінницькому окружному адміністративному суді слухали справу Сергія Пивовара, який хоче поновитись на посаді копа та вимагає від Управління Національної поліції грошової компенсації.

Старшого лейтенанта звинувачують у смерті перехожого, який 11 червня, на Київський, відмовив йому бути понятим.

В поліції провели власне службове розслідування резонансної події та звільнили полісмена з посади. Сергій Пивовар же із цим не згодний: щоб повернутись на роботу, позивався до суду. Чергове його засідання відбулось 20 грудня. Щоправда, на нього позивач не прийшов.

А от рідні Сергія Комарніцького прийшли до суду вимагати від представників Феміди справедливого рішення.

«Пивовар вимагає, щоб його поновили на роботі та компенсували час, який він був вдома. Але я вважаю, що такі люди, як Пивовар не мають працювати в поліції. Він жорстоко побив мого чоловіка Олександра, після чого, 23 червня, він помер у лікарні, так і не прийшовши до тями. Ми прожили разом 19 років і в нас була чудова сім’я», - розповідає вдова Сергія Леся Комарніцька.

Заперечувати проти позову колишнього співробітника прийшли представники національної поліції. Права позивача, замість нього у суді захищала адвокат Оксана Пинзар.

«Скасувати наказ начальника ГУ національної поліції у Вінницькій області номер 1100 від 11 липня 2019 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності окремих працівників ГУ поліції у Вінницькій області в частині накладення Пивовара дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з поліції», - зачитала позов свого клієнта Оксана Пинзар, мотивуючи тим, що у висновку дисциплінарної комісії не було чітких вказівок на права людини, які порушив звільнений правоохоронець. 

«Дисциплінарний проступок позивача полягав в діях, які підірвали авторитет Національно поліції, призвели до порушень прав і свобод громадянина. При обранні стягнення було враховано важкість наслідків», - кажуть представники поліції.

Справу екс-копа Сергія Пивовара розглядала головуюча суддя Руслана Дмитришина.

Заслухавши обидві сторони, суд прийняв рішення про відмову в задоволенні позову, таким чином, відмовивши поновлювати на службі поліцейського, звинуваченого у смерті активіста. 



Переглядів: 3777
Поширень: 0

Останні новини