Білі, пухнасті та хижі: полярні вовки обживаються в Подільському зоопарку

Пара полярних вовків, які нещодавно приїхали до Вінниці з Бердянська, звикають до нової оселі. Нагадаємо, до Подільського звіринцю білих хижаків привезли 26 грудня з зоопарку «Сафарі».

Самці – 10 років, самцю — п'ятий рік. Тож, працівники звіринцю сподіваються на потомство.

Наразі тварини мешкають у клітках. Коли ж адаптуються, за кілька місяців, їх випустять у просторі вольєр. У Подільському зоопарку його зведуть спеціально для парочки. Разом із ними буде мешкати і полярна вовчиця, яка тут оселилась два роки тому.

Про те, яким буде нове просторе помешкання для вовків, на фейсбук-сторінці Подільського зоопарку розповів директор Євген Ткачик: «Це має бути великий вольєр з водоймою з проточною водою. Басейна, як у ведмедів, вовкам не треба, але вода має бути. Щоб вони бігали, стрибали через воду. А коли спека, могли лягти у воду, щоб охолонути. Для того, аби умови перебування вовків були більш схожі до реальних, за допомогою природних матеріалів у вольєрі облаштують інтер’єр, схожий на хащі».

Директор зоопарку зазначив, що вовки мають гарний апетит: за день одна доросла тварина з’їдає півтора кілограма курятини і телятини.

«Вони нормально споживають корм, п’ють воду. Звикають до нових умов, до наших кормів, води, і, навіть, до наших відвідувачів, працівників і нашої розмови. У Бердянську до них всі говорили російською, а наші працівники розмовляють українською мовою. Наразі зауважень до нових мешканців немає, — зазначив Євген Ткачик. - Я переймався, щоб у вовків після переїзду не було розладів шлунково-кишкового тракту, бо це ж зміна води, кормів, інший клімат, нервове навантаження, зміна оточення. Але, дякувати Богу, ніби все гаразд».



Переглядів: 5056
Поширень: 2

Останні новини