В Немирівському районі зафіксовано пташиний грип

Відповідно до інформації ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, 18 січня на підприємстві «Хутір», що у с. Бугаків Немирівського району, було зареєстровано загибель птиці.

Рішенням головного державного ветеринарного інспектора Вінницької області від 18 січня поточного року №02/01 для з’ясування загибелі птиці та встановлення діагнозу були введені карантинні обмеження на 72 години.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ) встановлено діагноз на грип птиці.

20 січня 2020 року Рішенням № 2 державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації територію ПП "Хутір", ТОВ "Немирів-Поділля", СТОВ "Колосок" (с. Бугаків Немирівського району Вінницької області) оголошено неблагополучною та введено карантин з 20 січня 2020 року, встановлено буферну зону (зону захисту) навколо неблагополучного пункту радіусом 3 км. та зону нагляду радіусом 10 км.

Затверджено "План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання грипу птиці", згідно якого наразі проводиться робота.

Ситуація знаходиться під контролем ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

 



Переглядів: 5480
Поширень: 1

Останні новини