Що таке унікальний номер запису у демографічному реєстрі та як його отримати?

Роз’яснення про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та порядок його відображення в декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування надав начальник управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко.

Він зазначив, що УНЗР – унікальний номер запису у Єдиному Державному Демографічному реєстрі, це цифровий, незмінний ідентифікатор людини, що допоможе швидко і достовірно встановити особу. Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі містить тринадцять цифр, представлений двома послідовностями з восьми та п'яти цифр, розділених текстовим символом "-". УНЗР генерується автоматично при отриманні паспорту у форматі ID-картки та біометричного закордонного паспорту.

«Відповідно до змін, які були внесені до Закону України "Про запобігання корупції", з 1 січня 2020 рокудекларанти мають зазначати відомості про свій номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та вказувати відповідні номери членів сім’ї, – наголосив посадовець. – Якщо ви раптом втратили біометричний документ, то відомості щодо вашого УНЗР ви можете отримати у формі Довідки за заявою, особисто або законним представником, у будь-якому підрозділі Міграційної служби. Дана послуга надається до 3-х робочих днів».

Борис Наливайко наголосив, що УНЗР надає доступ до безлічі електронних сервісів та послуг. Він не змінюється у разі зміни прізвища, імені або будь-яких інших відомостей. Вікових обмежень для отримання УНЗР немає.


Теги: паспорт


Переглядів: 66078
Поширень: 7

Останні новини