На Фестивалі польової кухні вінничани смакували і допомагали армії

4-й Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича відбувся у Вінниці. Організатори -  Благодійний фонд «Подільська громада», Вінницька міська рада, палац мистецтв «Зоря» запросили вінничан у Центральний парк міста, аби вшанувати пам'ять польового кухаря, який загинув 2015-го на Сході, а також зібрати кошти на підтримку українських військових. Традиційно, благодійний захід підтримав народний депутат Сергій Кудлаєнко.

На відкритті Фестивалю вінничан привітав директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, який підкреслив патріотичний рівень заходу та подякував організаторам і учасникам за підтримку ЗСУ.

Дрібний дощ не завадив вінничанам традиційно зібратись на майданчику біля «Райдуги» та лише за 25 гривень скуштувти будь-яку  страву і цим допомогти зібрати кошти для українських військових. Цого року у Фестивалі взяли участь польові кухні військових частин А5049, 3008, 3028, ДСНС, муніципальної поліції, виробники ТМ «Україночка», ДНЗ ЦПТО №1 м.Вінниці, а також кулінарний експерт СТБ шоу «Майстер-шеф» Ігор Місевич. До розмаїття страв польових кухонь, а це були плов і каша, уха та борщ, смажені риба та м'ясо,  додались страви національних кухонь, що представили  польське, єврейське, гузинське, азербайджанське та ромське національно-культурні товариства Вінниці.  Смачні авторські реберця на грілі із вишуканим соусом приготував Ігор Місевич, а допомагав йому – Сергій Кудлаєнко, що власноруч під керівництвом майстра вправно маринував  м'ясо та смажив його на відкритому вогні.

«З кожним роком збільшується кількість учасників Фестивалю. Це нагода об’єднатись для доброї справи, допомогти армії, покуштувати смачні страви виробників - вінничан, поспілкуватись і дізнатись новини зі Сходу, адже на зустрічі присутні  громадські організації волонтерів та учасників АТО. Я щороку  підтримую цей захід ще й тому, що люди приходять з дітьми, цілими родинами, це патріотичний Фестиваль, який гуртує людей навколо головної мети України  – миру, а це найдорожче сьогодні», - зазначив народний обранець  під час заходу.

І традиційно, організатори Фестивалю підготували для гостей концертну програму « З Україною в серці» за участі вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва палацу «Зоря» та виступу оркестрів в/ч 3008 і ГУ ДСНС України у Вінницькій області. На численних локаціях Фестивалю розмістились виставки  військової техніки та обладнання ЗСУ, військових трофеїв, творчих доробок та світлин про бойові  та волонтерські будні у зоні АТО.  Особливу увагу привертала інсталяція - «Польовий кінотеатр» від волонтерки Валентини Погребняк, яка особисто знала за життя польового кухаря Тараса Сича і  цікаво презентувала кінокадри-світлини  подій  на Сході.

 

 

Родзинкою цьогорічного  Фестивалю  стала «Битва польових кухонь» – перемогу здобули кухарі ДНЗ ЦПТО №1 за багатий асортимент та смак став і мунципальна поліція за неперевершену юшку з риби.

Як повідомили організатори, минулого року було зібрано близько 20 тисяч гривень і цього разу сподіваються на значну суму, адже кожна копійка може допомогти зберегти життя  нашим захисникам в АТО.  Для них планують закупити оптику, її все ще не вистачає.


Теги: фестивалі


Переглядів: 3885
Поширень: 0

Останні новини