Вінничан запрошують долучитись до виготовлення паперових янголят та вшанувати загиблих героїв

В суботу, 15 лютого, о 12.00 в молодіжному центрі «Квадрат» виготовлятимуть паперових янголів. Це символ пам'яті Героїв Небесної Сотні, які загинули у лютому 2014 року на вулиці Інститутській в Києві.

«Головна мета — це пам'ять, — розповідає організаторка акції Юлія Щербань, — Пам'ять про звичайних людей, українців, які зробили свій вибір — боротись до кінця! Допоки ми пам'ятаємо, доти вони живуть. Ми, не байдужі й вдячні громадяни України й вінничани, цінуємо кожного, хто поклав свою голову за незалежність України. До всесвітньої акції долучились навчальні заклади Вінниці та вінницького району, та справжні патріоти. Ще буде така ж акція в Тульчині».

Щоб долучитись до виготовлення «Янголів Пам’яті», достатньо прихопити з собою жовтий та кольоровий папір, клей, олівець, ножиці та творчий настрій.

«Цьогоріч ми плануємо не кількість янголів, а якість та щирість у виготовленні їх. Наш обов’язок, як громадян України пам’ятати тих, хто віддав за нас своє життя. Наша боротьба за справжню незалежність, розпочалась саме з Майдану і вона триває досі. Тому просимо усіх згадати, людей які віддали за нас найдорожче — своє життя», - додає співорганізаторка акції «Ангели Пам'яті» Тетяна Власюк.

Фінал акції буде всеукраїнський.

У Вінниці «Тиха акція» буде відбуватись 20 лютого об 11:00 біля пам'ятника Небесної Сотні на однойменній Площі.

«Ми плануємо розвішати янголів, згадати ті буремні дні й усіх загиблих згадати поіменно», - каже Тетяна Власюк.

«А ще ми маємо свого Героя Небесної Сотні — це Максима Шимка. Пам'ятаємо і гордимось, що маємо такого земляка. Його мати Зоя Семенівна, надзвичайно сильна та мудра жінка, яка завжди підтримає і дасть ладну пораду. Вона ніколи не буває осторонь чужого горя, вона бере активну участь у Патріотичному вихованні наших дітей та молоді», - додає Юлія Щербань.




Переглядів: 3113
Поширень: 0

Останні новини