Баскетбольний сезон на Вінниччині відкрили обласним чемпіонатом в Іллінцях

Завершився перший у 2020 році чемпіонат Вінницької області із баскетболу. Змагання відбулись у Іллінцях, на базі місцевої ДЮСШ. Юні баскетболісти грали у сучасному, добре відремонтованому залі, із трибунами. Він також може приймати баталії футзалістів і волейболістів.

Ігри пройшли за підтримки начальника спортуправління Вінницької ОДА Сергія Чернявського і голови відділення НОК України Вінницької області Павла Хникіна. На старт вийшли дев’ять команд юнаків 2004 р.н і молодших, які представляли різні міста і райони. Вони були розподілені на три групи,  переможці яких у фіналі розіграли призові місця.

В підсумку золоті нагороди виборола МСДЮШОР (Вінниця) під керівництвом тренера Юрія Копаничука. Срібні медалі – у ДЮСШ «Авангард» (Калинівка), бронзові – у команди загальноосвітньої школи № 1 Тиврова. Призери змагань були нагороджені командними грамотами і медалями, а чемпіони – ще й перехідним Кубком!

Успіх команди школи № 1 Тиврова – це певна несподіванка. Баскетболу у ній навчає не тренер ДЮСШ, а вчитель фізкультури Віталій Романський, – прокоментував  голова обласної федерації баскетболу Сергій Дусь. – Команда Вінниці виграла всі матчі. Найскладнішою для неї був матч саме зі школою Тиврова. Фаворитам вдалося вирвати перемогу лише в овертаймі – 36:34

Кращими гравцями чемпіонату області визнали Максима Голоскевича (МСДЮШОР, Вінниця), Юрія Гук-Сатайкіна (ДЮСШ «Авангард, Калинівка) і Ярослава Романського (школа № 1 Тиврова).

Дякуємо за теплий прийом та інформаційну підтримку начальнику відділу освіти Іллінецької ОТГ Світлані Крот, директору Іллінецької ДЮСШ Олександру Сінчуку і тренеру спортшколи Петру Демиді, – сказав Сергій Дусь.

За словами пана Дуся, в 2020 році на Вінниччині пройде близько 20 баскетбольних чемпіонатів у різних вікових категорій. Найближчий із них відбудеться 21-23 лютого у Барі. Там змагатимуться дівчата 2004 р.н. і молодші. Початок змагань – 21 лютого об 11.00. Взяти участь запрошують будь-які команди, без обмежень.



Переглядів: 3078
Поширень: 0

Останні новини