У Вінниці тривають ремонти прибудинкових територій

Днями завершився ремонт прибудинкових територіях  по вул. С.Зулінського,23 та 25.  Цього року відновлення покриття розпочалось як тільки дозволили погодні умови. Наразі роботи тривають по вул. Шепеля, 9, 15, 17, 19а, які розпочались ще до того, як були запровадженні карантинні заходи. Подальші плани по ремонту дворів багатоповерхівок департамент житлового господарства буде коригувати, оскільки очікується значне скорочення надходжень до бюджету.  

Ремонт у дворах багатоквартирних будинків у Вінниці здійснюється уже кілька років поспіль.  Роботи проводилися у різних районах міста.  Біля будинків ремонтували асфальтне покриття та тротуари, відновлювали відмостки, розширювали проїжджі частини.  

«До ремонту прибудинкових територій ми підходимо комплексно. Усі роботи, які ми проводимо, погоджуємо з мешканцями.  Ремонт фінансувався з міського бюджету. Якщо люди хочуть далі зробити якісь елементи благоустрою – нові лавочки, встановити урни, облаштувати квітники, парковки та інше – то уже за програмою співфінансування: 70% – міський бюджет, 30% – кошти мешканців. Формування плану робіт у нас відбувається із врахуванням стану асфальтобетонного покриття у дворах, а також обов’язково  стану зовнішніх інженерних мереж. Наразі ми працюємо на тих об'єктах, які розпочали до впровадження карантинних заходів. Оскільки бюджет міста зазнає значних втрат, ми не будемо поки що розпочинати роботи на нових об'єктах», - каже директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Під час спілкування із журналістами Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що за підрахунками втрати міського бюджету за перше півріччя можуть скласти майже 370 млн грн. Це достатньо велика сума, тому будуть скорочувати капітальні та поточні видатки 




Переглядів: 3220
Поширень: 1

Останні новини