У Вінниці стартує незвичайний конкурс з цінними призами

Вінничан запрошують долучитись до «Союзників 1920». Це творчий конкурс для молоді на тему вшанування 100-ї річниці військово-дипломатичного союзу Польщі та України, який отримав поширену назву «Пакт Пілсудський-Петлюра».

«Заохочуємо усіх до пошуку цікавих і невідомих фактів про боротьбу вояків Армії Української Народної Республіки і Війська Польського з більшовиками на теренах України у 1920 році», - йдеться на фейсбук сторінці Центру історії Вінниці.

Організаторами Конкурсу - Konsulat Generalny RP w Winnicy / Генеральне Консульство РП у Вінниці та Редакція газети Portal Słowo Polskie.  Партнерами Конкурсу є Відділення Інституту Національної Пам’яті Польщі у Жешові і Центр історії Вінниці.

«Конкурс достатньо інноваційний і це вимушений крок, щоб популяризувати цю подію, яка пов’язана з польсько-українським військово-патріотичним союзом. Чому саме Вінниця в центрі цієї ініціативи? Тому що наше місто має досвід в організації подібних заходів у 2015 році, коли міська рада спільно з партнерами консульства Польщі у Вінниці досить гарно відзначили 25-у річницю. І цей рік не мав бути винятком, мав би бути дуже активним, але карантин попсував нам плани», - розповідає співорганізатор конкурсу Юрій Войціцький.  

Конкурсні умови, завдання за віковими категоріями та інші деталі доступні у Положенні конкурсу

Конкурс триватиме до 31 травня 2020 р.

Конкурсні роботи потрібно надсилати виключно за адресою: PL1920UA@gmail.com



Переглядів: 2787
Поширень: 2

Останні новини